Fırında Tavuk nasıl yapılır ?
Fırında Tavuk Mutfak: Türk Mutfağı.
Fırında Tavuk Yapım Zorluğu: Kolay
Fırında Tavuk Gerekli Malzemeler;
8 parça tavuk eti
1 adet soğan
üç-dört diş sarmısak
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
kekik
3 adet defne yaprağı
kırmızı pul biber
ketçap
tuz, karabiber
Fırında Tavuk Tarifi;
Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Fırında Tavuk No: 344
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder