29 Ağustos 2013 Perşembe

Düğün Çorbası Tarifi

düğün çorbası
Düğün Çorbası Mutfak: Türk Mutfağı.

Düğün Çorbası Yapım Zorluğu: CokZor.

Düğün Çorbası Gerekli Malzemeler;

1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız

1 çay kaşığı kırmızı biber

9 çorba kaşığı margarin

3 adet yumurta sarısı

12 su bardağı su

1 adet limon

150 gr un

biber

tuz


Düğün Çorbası Tarifi;

Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.

Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.


Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 26

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder