23 Temmuz 2013 Salı

Sütlaç Tarifi Burada

Pratik bir şekilde en hızlı Sütlaç tarifi ile sizleyiz.

sütlaç tarifi
sütlaç tarifi
MALZEMELER:
4 su bardağı süt,
250 gram toz şeker,
3 çorba kaşığı pi­rinç,
1 çorba kaşığı pirinç unu,
1 tatlı kaşığı vanilya
YAPILIŞI:
Pirinçler ayıklanır, yıkanır, tencereye konur.
•Üstünü 4 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar karıştırmadan” kaynatılır.
•Suyu süzülür. Sütün bulunduğu tencereye konur.
•Ateşe oturtulur. 1-2 taşım kaynayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
•Biraz yüksekten kaselere dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder