Farklı ay çöreği tarifleri vermiştim daha önce.Bu sefer geçen gün bir arkadaşımda yediğim ve aşırı beğendiğim kıymalı ay çöreği tarifinivereceğim. KIYMALI AY ÇÖREĞİİç malzemesi:
200 gr kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay karabiber
Hamuru:
2-3 adet patates
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartmatozu
4.5 su bardağı un
Yapılışı: Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartmatozu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4 e bölün.Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar 20-30 dak pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder