20 Haziran 2013 Perşembe

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi

Merhaba bugün sizlere et sevenler için arnavutciğeri tarifi vereceğim. Eşim arnavut ciğeriniçok sever bende taze ciğer bulunca kasaptayapmaya çalışırım. Yanında patates de oluncaçocuklar da beğenerek yiyorlar. İşte tarifim......
                              ARNAVUT CİĞERİ

MALZEMELER
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 4 adet patates
  • 5-6 kaşık un
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
  • sumak, kekik
  • sıvıyağ (kızartmak için)
YAPILIŞIPatatesleri yıkayıp soyun ve küp seklinde doğrayın.Ciğeri soğuk suda 3-4 kez yıkayıp süzgeçte suyunusüzdürün. Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı koyup kızdırın ve patatesleri kızartın. Sonra ciğeriunlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın. Ciğerleri  çok fazla kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın. Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayın. Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder