Yemek seçen kızım bile bayılarak yediği
pilav.hem çok lezzetli,hem sağlıklı:)
Malzemeler:250 gr kuşbaşı kuzu eti2 su bardağı buğday1 su bardağı nohut 1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber 1 tane havuçYapılışı:250 gram kuşbaşı kuzu eti kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulup 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biberle lezzetlendirilir. Etin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür ve et yumuşayana kadar 1-2 taşım kaynatılır. 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış biraz haşlanmış( çok haşlamayın lapa olur)buğday ve 1 su bardağı nohut ve havuçlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder