YAPILIŞI :
- Evvela üç yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- 3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtınız.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişirin. ( en fazla 1 dk)
- Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave edin.
- Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katın.
- Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde edin.
- Hamuru 6′ eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açın. (Orta boy tencere kapağınızla ölçün ve ondan biraz daha büyük açın)
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 2-3 dk pişirin. (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)
- Hepsi pişince,tencere kapağı ile kesip,aynı boyda olmalarını sağlayınız.Artan kenarları robotta un haline getirin. (Pastayı süslemede kullanacağız.)
- Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralara / üstüne / dışına kremasını sürünüz,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak,bitince kenarlarını bisküvi unları ile kapatın.
- Eğer arasına çiğ kremalı harç yerine muhallebi kullanmak isterseniz,ara katlara sürüp dışını 2 paket krem şantiyle hazırladığınız beyaz tabaka ile kaplayınız.
Süslemek için :
- 1 büyük tablet sütlü çikolata.
- 3-4 kaşık çiğ krema.
- Çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırın.
- Minik bir poşete veya sıkma torbasına koyup,dilediğiniz şekilde süsleyin. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder