| |
YAPILIŞI : - Fırınınızı 180°C 'ye ayarlayın. - Önce kek hamurunun üzerine yayacağımız ballı bademli karışımı hazırlayalım. - Bal, tereyağı ve süt kremasını bir tavanın içinde karıştırarak ısıtın. - Bademleri ekleyip 1-2 dk daha karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. - Keki hazırlamak için ;yumurtaları önce düşük sonra yüksek devirde 1 dk çırpın. - Şekeri ve vanilyayı ilave edip yüksek devirde 2-3 dk daha çırpın. - Un, nişasta ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin. - Elediğiniz toz karışımı düşük devirde yumurtalı karışıma yedirin. - Yumurtalı karışımın sönmemesine dikkat edin. - 26 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin. - Kek karışımınızı kalıba boşaltın. Üzerine kavurduğunuz bademleri eşit oranda yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırında ~25 dk pişirin. - Çıkartmadan önce mutlaka kürdan testini yapın. - Kek soğuduktan sonra ortadan iki parçaya kesin. - Kremayı hazırlamak için; vanilyalı puding, şeker ve sütü bir tencerede karıştırarak kaynatın. - Krema göbek atmaya başlayınca (göz göz olunca) ocaktan alın. - Tereyağı ilave edip karıştırarak yedirin ve kremayı soğumaya bırakın. - Soğuk süt kremasını krema sertleştirici ve pudra şekeri ile yüksek devirde krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. - Soğuyan pudingi mikser ile 1-2 dk çırptıktan sonra kremaya ilave edin ve yavaş yavaş yedirin. - Kekin taban kısmını kelepçeli kalıba yerleştirin. - Kremayı kekin üzerine dökün ve spatula ile yüzeyi düzeltin. - Bademli keki de kremanın üzerine koyun. - Pastanız hazır ama servis etmeden önce mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin. |
▼
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder