Double Çikolata Fıstık Haşhaş Torte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Ocak 2015 Pazar

Double Çikolata Fıstık Haşhaş Torte Tarifi

Bu nemli, doğal glutensiz pasta bile beyaz çikolata sır olmadan lezzetli ve zengin. Bir 10-inç tavada pişmiş ne zaman kek çok yüksek artmıyor. Bu yaklaşık 80 dakika boyunca 7 inçlik yay biçimli tava içinde kısmen fırınlanabilir. Flourless çikolatalı kek doku benzer olsa da, zemin haşhaş tohumu kullanımı harika farklı ve dayanılmaz bu torte yapar.
Evelyne, bu müthiş bir kez daha teşekkür ederim fıstık şurubu !


Çift Çikolatalı Fıstıklı Haşhaş Torte esinlenerek bu
Haşhaş Torte    Çikolata Sır
200 gr Semisweet çikolata, kıyılmış
6 Yumurta ayrıldı ve oda sıcaklığında,
200 gr Tuzsuz tereyağı
140 gr Antep fıstığı şurubu
Bir tutam tuz
200 gr Haşhaş tohumları, toprak
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı tarçın tozu
2 yemek kaşığı Brandy veya rum
200 gr beyaz çikolata, doğranmış
2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
Doğranmış 30 gr Antep fıstığı,
180C / 350F firinda. Gres ve 10-inç kelepçeli pan un.
Ancak kaynayan su tencereye üzerinde rahatça sığar bir ısıya dayanıklı kase doğranmış semisweet çikolata koyun. Çikolata eritilir ve pürüzsüz kadar bazen karıştırın. Isı çıkarın.
Bir karıştırma kabına, krema tereyağı ışık ve soluk kadar. Yavaş yavaş fıstık şurubu 120 gram yendi. Yumurta sarısı ekleyin ve iyice birleşene kadar dövmeye devam.
Zemin haşhaş tohumu ve erimiş çikolata ekleyin ve anonim kadar karıştırın. Firma doruklarına kadar bir tutam tuz ile beyazlarını çırpın ve yavaşça üçte çikolata karışımı içine katlayın ve hazırlanan kelepçeli tencereye aktarın.
Merkezinde yapılan pasta testleri kadar yaklaşık 55 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Springform yüzüne çıkarmak, ve tamamen soğumasını.
Bir kase su kaynayan üzerinde set olarak, çikolata neredeyse eritilir sadece kadar, ısı kase kaldırmak ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam beyaz çikolata ve hindistan cevizi yağı doğranmış kavurun. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın.
Daha sonra torte üstünden beyaz çikolata dökün, fıstık şurubu geri kalanı ile pastanın yüzeyini fırçalayın. Kıyılmış fıstık fındık ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages