VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>



VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Yapımı pratik, sunumu şık bir muhallebi ...Tang veya taze sıkılmış meyve suyu kullanabilirsiniz...


·         MALZEMELER:

·         MUHALLEBİSİ İÇİN:

·         1 litre süt

·         2 çorba kaşığı tepeleme un

·         2 çorba kaşığı tepeleme nişasta

·         1 su bardağı toz şeker

·         1 paket vanilya

·         1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)

·         VİŞNELİ SOS:

·         2 su bardağı vişne suyu

·         2 çorba kaşığı tepeleme nişasta

·         1 çay bardağı toz şeker

·         ARA BİSKÜVİ İÇİN:

·         10-12 adet kakaolu bisküvi

·         YAPILIŞI:

·         İlk önce vişne sosumuzun malzemelerini bir tencereye alıp, güzelce karıştıralım.

·         Altını yakıp, orta hararetli ateşte karıştırarak pişirelim.

·          Eğer koyu olmuşsa vişne suyu veya su ekleyelim.

·         Yada sıvı olmuşsa yeteri kadar nişastayı az su ile çırpıp, katalım.( Hepimizin kullandığı kaşık ölçüleri farklı olduğundan bu bilgileri veriyorum.)

·         Kaselerimizi suyla ıslatıp, fazla sularını süzelim.

·         Pişen sosumuzu kaselere paylaştıralım.( Kasenizin büyüklüğüne göre sayısı değişebilir.8-9 adet olabilir) Üzerlerine bisküviyi yerleştirelim.

·         Beyaz muhallebinin malzemelerini damla sakızı hariç bir tencereye koyup, orta hararetli ateşte pişirelim. Pişmesine yakın dövülmüş damla sakızını ilave edelim.


·         İLK SICAKLIĞI ÇIKTIĞINDA KASELERE PAYLAŞTIRALIM. BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINA İYİCE SOĞUMALARI İÇİN KALDIRALIM.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top