ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>






ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ
Bu harika  lezzeti sizlerle paylaştığım için çok mutluyum. Yapımı inanılmaz kolay. Çat kapı gelen misafirlere veya gecenin bir vakti tatlı krizi  tuttuğunda dahi yapabilirsiniz.Tam bir yaz tatlısı :) Şeftali sosu kullandım ama  kayısı,çilek, vişne; kışın ise portakal, mandalina vs. sosu da kullanılabilir.Tüm malzeme oranları tamdır. Şekerin ölçüsü ise kıvamındadır. Israrla denemenizi öneriyorum :) Sevgilerimle...


·         MALZEMELER:

·         1 litre süt

·         3 yemek kaşığı tepeleme un

·         6 yemek kaşığı toz şeker

·         1 paket vanilya

·         1 paket damla sakızı

·         SOSU İÇİN:

·         2 adet iri boy şeftali

·         2 yemek kaşığı pudra şekeri

·         YAPILIŞI:

·         Bir tencereye, süt, şeker ve unu alalım.

·         Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirelim.

·         Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edelim. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)

·         Muhallebimiz göz göz olunca ateşin altını kısalım ve 1-2 dakika daha pişirelim.

·         Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi  üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştıralım.

·         Oda ısısında soğumaya bırakalım.

·         SOSUN YAPILIŞI:

·         Şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyalım.

·         Rendenin kalın tarafıyla şeftalileri rendeleyelim.

·         Üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyelim.

·         Küçük bir tencerede kısık ateşte, şeftaliler pişip, hafif suyunu çekene kadar pişirelim.

·         Soğumaya bırakalım.

·         Soğuyan muhallebinin üzerine şeftali sosunu paylaştıralım.

·         Ben nane yaprakları ve kabuğu ile minik doğranmış şeftali ile servis yaptım.

·         AFİYETLER OLSUN





0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top