ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Kasım 2014 Pazar

ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI

ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>






ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ
Bu harika  lezzeti sizlerle paylaştığım için çok mutluyum. Yapımı inanılmaz kolay. Çat kapı gelen misafirlere veya gecenin bir vakti tatlı krizi  tuttuğunda dahi yapabilirsiniz.Tam bir yaz tatlısı :) Şeftali sosu kullandım ama  kayısı,çilek, vişne; kışın ise portakal, mandalina vs. sosu da kullanılabilir.Tüm malzeme oranları tamdır. Şekerin ölçüsü ise kıvamındadır. Israrla denemenizi öneriyorum :) Sevgilerimle...


·         MALZEMELER:

·         1 litre süt

·         3 yemek kaşığı tepeleme un

·         6 yemek kaşığı toz şeker

·         1 paket vanilya

·         1 paket damla sakızı

·         SOSU İÇİN:

·         2 adet iri boy şeftali

·         2 yemek kaşığı pudra şekeri

·         YAPILIŞI:

·         Bir tencereye, süt, şeker ve unu alalım.

·         Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirelim.

·         Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edelim. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)

·         Muhallebimiz göz göz olunca ateşin altını kısalım ve 1-2 dakika daha pişirelim.

·         Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi  üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştıralım.

·         Oda ısısında soğumaya bırakalım.

·         SOSUN YAPILIŞI:

·         Şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyalım.

·         Rendenin kalın tarafıyla şeftalileri rendeleyelim.

·         Üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyelim.

·         Küçük bir tencerede kısık ateşte, şeftaliler pişip, hafif suyunu çekene kadar pişirelim.

·         Soğumaya bırakalım.

·         Soğuyan muhallebinin üzerine şeftali sosunu paylaştıralım.

·         Ben nane yaprakları ve kabuğu ile minik doğranmış şeftali ile servis yaptım.

·         AFİYETLER OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages