PROFİTEROL tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde PROFİTEROL nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>




PROFİTEROL


Bu leziz tatlıyı sevmeyen var mıdır :)






·         HAMUR MALZEMESİİ:

·         1,5 su bardağı un

·         1,5 su bardağı sıcak su

·         100 gr tereyağı veya margarin

·         4 yumurta

·         1 fiske tuz

·         1 tatlı kaşığı toz şeker

·         2 damla limon suyu



·         BEYAZ KREMA MALZEMESİ:

·         2,5 su bardağı süt

·         4 çorba kaşığı un

·         1 su bardağı toz şeker

·         1 yumurta sarısı

·         1 paket vanilya



·         ÇİKOLATA SOSU İÇİN:

·         2,5 su bardağı süt

·         80 gr bitter çikolata

·         2,5 çay bardağı toz şeker

·         2,5 çorba kaşığı un

·         4 çorba kaşığı kakao

·         1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

·         2 çorba kaşığı sıvı yağ



·         YAPILIŞI:

·         Sıcak suyu tencereye alıp, margarini, tuzu, şekeri ve limon suyunu ilave ederek kaynatalım.

·         Elenmiş unu da ekleyip kısık ateşte ve tahta kaşıkla karıştırarak eze eze pişirelim.

·         Tüm suyu çekip helva kıvamına gelince ocaktan indirip biraz soğutalım.

·         Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırıp, yedirelim( BEN ROBOTUN HAMUR KARIŞTIRICI BIÇAKLARIYLA YAPIYORUM. )

·         Sıkma torbası veya tatlı kaşıkla yuvarlak şekli vererek ,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aralıklarla dizelim.

·         180 derecelik fırında, fırın kapağını hiç açmadan pembeleşinceye kadar pişirelim.

·         İÇ KREMA İÇİN, tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğutalım.

·         Mikserle iyice çırpalım.

·         ÇİKOLATA SOSU İÇİN

·         Malzemelerin tümünü orta hararetli ateşte pişirip, çikolatayı ekleyip karıştıralım

·         Profiterollerin içini, sıkma torbası veya şırınga yardımıyla önce beyaz krema ile dolduralım.

·         Servis esnasında Profiterollerin üzerine çikolata sosumuzu dökelim.

·         NOT:Profiteroller pişerken fırın kapağı hiç açılmamalıdır; yoksa sönerler.


·         AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top