MANDALİNALI MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde MANDALİNALI MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım.
MANDALİNALI MUHALLEBİ
Mandalina mevsimindeyiz...
Mandalinanın yararları:


·           Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır.

·           Bileşiminde C vitamini ağırlıklı olup, A, B, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri, protein, karbonhidrat,    kalsiyum, kolestrol, yağ, lif, potasyum, sodyum, demir, magnezyum, fosfor, brom ve yüksek miktarda şeker içerir.

·           Asit oranı oldukça düşüktür ve kabuğunda P vitamini bulunur.

·           Mandalina kanın temizlenmesinde yardımcıdır.

·           Antioksidan maddeler içerdiğinden kansere karşı vücudun direncini artırır.

·           Mandalina damar sertliğine karşı çok yararlıdır.

·           Mandalinaya turuncu rengini veren madde karaciğer hastalıklarını azaltır.

·           Küçük bir mandalinada büyük bir portakaldan daha fazla vitamin vardır.

·           Mandalina şeker hastalığını önler.


·           Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verilen gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknelerin giderilmesinde kullanılır.



·         MALZEMELER:

·         1 litre süt

·         1 su bardağı şeker

·         1 adet yumurta sarısı

·         2 yemek kaşığı tepeleme un

·         4 adet mandalina ( Kabuğu ve suyu kullanılacak).

·         YAPILIŞI:

·         Bir tencereye süt,şeker,yumurta sarısı, un ve rendelenmiş mandalina kabuklarını alalım.

·         Güzelce karıştıralım.

·         Orta hararetli ateşte  karıştırarak  muhallebi kıvamında pişirelim.

·         Göz göz olduğunda mandalina suyunu ekleyelim v ocaktan alalım.

·         Sıcak sıcak kaselere paylaştıralım.

·         Oda sıcaklığına ısısı geldiğinde iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.


·         AFİYET OLSUN



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top