MANDALİNALI MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

17 Kasım 2014 Pazartesi

MANDALİNALI MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞI

MANDALİNALI MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde MANDALİNALI MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım.
MANDALİNALI MUHALLEBİ
Mandalina mevsimindeyiz...
Mandalinanın yararları:


·           Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır.

·           Bileşiminde C vitamini ağırlıklı olup, A, B, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri, protein, karbonhidrat,    kalsiyum, kolestrol, yağ, lif, potasyum, sodyum, demir, magnezyum, fosfor, brom ve yüksek miktarda şeker içerir.

·           Asit oranı oldukça düşüktür ve kabuğunda P vitamini bulunur.

·           Mandalina kanın temizlenmesinde yardımcıdır.

·           Antioksidan maddeler içerdiğinden kansere karşı vücudun direncini artırır.

·           Mandalina damar sertliğine karşı çok yararlıdır.

·           Mandalinaya turuncu rengini veren madde karaciğer hastalıklarını azaltır.

·           Küçük bir mandalinada büyük bir portakaldan daha fazla vitamin vardır.

·           Mandalina şeker hastalığını önler.


·           Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verilen gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknelerin giderilmesinde kullanılır.



·         MALZEMELER:

·         1 litre süt

·         1 su bardağı şeker

·         1 adet yumurta sarısı

·         2 yemek kaşığı tepeleme un

·         4 adet mandalina ( Kabuğu ve suyu kullanılacak).

·         YAPILIŞI:

·         Bir tencereye süt,şeker,yumurta sarısı, un ve rendelenmiş mandalina kabuklarını alalım.

·         Güzelce karıştıralım.

·         Orta hararetli ateşte  karıştırarak  muhallebi kıvamında pişirelim.

·         Göz göz olduğunda mandalina suyunu ekleyelim v ocaktan alalım.

·         Sıcak sıcak kaselere paylaştıralım.

·         Oda sıcaklığına ısısı geldiğinde iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.


·         AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages