KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ) tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ) nasıl yapılır anlatacağım.



 
KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ)
Çok hafif bir sütlü tatlı....kuru yemişli ayrı bir tat oldu..daha önce iç malzeme olarak muz dilimleri kullanmıştım...hepside ayrı lezzetteler...




·                  MALZEMELER:

·                  125  gr tereyağı veya margarin

·                  1 su bardağı un

·                  1  su bardağı şeker

·                  3 su bardağı süt

·                  1 paket vanilya

·                  1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)

·                  İÇİ İÇİN:.

·                  İri çekilmiş ceviz veya fındık veya antep fıstığı

·                  ÜZERİ İÇİN:

·                  Hindistan cevizi

·                  YAPILIŞI:

·                  Tencereye yağı  alıp eritiniz..

·                  İçine  unu ilave ediniz..

·                  Kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavurunuz

·                  Süt, şeker dövülmüş damla sakızı  ve vanilyayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişiriniz.

·                  Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırınız.

·                  Elinizle şekil verecek kıvama geldiğinde limon büyüklüğünde parçalar koparınız.( Hamur elinize yapışıyorsa ya  elinize hindistan cevizi alınız veya elinizi hafif su ile ıslatınız).

·                  Avucunuzun içinde açıp,içine iç malzemeden koyup kapatınız.

·                  Oval şekil veriniz.

·                  Ve her yanını Hindistan cevizine bulayınız.

·                 AFİYET OLSUN



















0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top