KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ) MUHALLEBİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Kasım 2014 Cuma

KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ) MUHALLEBİ

KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ) tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ) nasıl yapılır anlatacağım.



 
KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ)
Çok hafif bir sütlü tatlı....kuru yemişli ayrı bir tat oldu..daha önce iç malzeme olarak muz dilimleri kullanmıştım...hepside ayrı lezzetteler...




·                  MALZEMELER:

·                  125  gr tereyağı veya margarin

·                  1 su bardağı un

·                  1  su bardağı şeker

·                  3 su bardağı süt

·                  1 paket vanilya

·                  1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)

·                  İÇİ İÇİN:.

·                  İri çekilmiş ceviz veya fındık veya antep fıstığı

·                  ÜZERİ İÇİN:

·                  Hindistan cevizi

·                  YAPILIŞI:

·                  Tencereye yağı  alıp eritiniz..

·                  İçine  unu ilave ediniz..

·                  Kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavurunuz

·                  Süt, şeker dövülmüş damla sakızı  ve vanilyayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişiriniz.

·                  Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırınız.

·                  Elinizle şekil verecek kıvama geldiğinde limon büyüklüğünde parçalar koparınız.( Hamur elinize yapışıyorsa ya  elinize hindistan cevizi alınız veya elinizi hafif su ile ıslatınız).

·                  Avucunuzun içinde açıp,içine iç malzemeden koyup kapatınız.

·                  Oval şekil veriniz.

·                  Ve her yanını Hindistan cevizine bulayınız.

·                 AFİYET OLSUN



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages