Karnıyarık Tarifi ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik yemek tarifi bilgileri ve hızlı bir şekilde Karnıyarık Tarifi nasıl yapılır anlatacağım.





malzeme


  • 500 gr kıyma

  • 4 tane domates

  • 2 tane sogan

  • 5 tane biber

  • 3 diş sarımsak

  • sivi yag

  • 1 kaşık biber salcasi

  • 2 yemek kasik domates salcasi
YAPILIŞI


  • Patlıcanlar alacalı soyulup karnı yarılıp tuzlu suda bekletilir.

  • 1 saat sonra suları sıkılarak tuzlu sudan çıkarılıp kurulanıp fırın tepsisine konur közlenirler .

  • Bir yanda kıyma kavrulmaya başlanır azıcık sıvı yagla.Yemeklik doggranmış sogan ve sarımsak eklenir o da beraber kavrulur.

  • Biberlerde eklenir deva kavrulur.

  • Üzerine salçada konur ve kokusu çıkana kadar devam kavrun.

  • Patlicanlarin üzerine kasila hafif bastirip 2 ser yemek kasik kiymali harcdan ilave edin.

  • Üzerine dilimleyip domates ve biber dilimini kürdanla batirip firinda 175 derecede pisirin.

  • Afiyetler olsun. bir iftar menüsü bir porsiyonluk karni yariklar.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top