GÜL SULU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde GÜL SULU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>


Çok hafif bir tatlıdır:))
GÜL SULU MUHALLEBİ




·         MALZEMELER:

·         7 su bardağı süt

·         2 su bardağı şeker

·         1 su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası, geri kalanı unla tamamla

·         4 Çorba kaşığı gül suyu

       

·         ÜZERİ İÇİN:

·         1 poşet krem şanti

·         1 su bardağı süt

·         bol Hindistan cevizi

      

·         YAPILIŞI

·         Gül suyunun dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim.

·         Gül suyunu ekleyelim ve 1 taşım daha kaynatalım .

·         ISLATILMIŞ borcama döküp soğutalım.

·         Krem Şantiyi sütle kabarıncaya kadar çırpalım.

·         Muhallebinin üzerine krem şantiyi yayalım.

·         En üstüne Hindistan cevizini üzeri kapatacak şekilde bolca döküp serpelim.

·         Dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapalım


·         AFİYET OLSUN



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top