GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>

 GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI
Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır... Yalnızca şık bir kalıp bile kullanmanız yeterlidir...

·         MALZEMELER:

·          1 litre süt

·          7 yemek yemek kaşığı irmik

·          10 yemek kaşığı tepeleme toz şeker

·          2 çorba kaşığı kakao

·          1 paket vanilya

·          ÜZERİ İÇİN:1 paket glazür

·          YAPILIŞI:

·          Tenceremize süt, irmik ,şeker ve kakaoyu  koyup, orta hararetli ateşte karıştırarak koyulaşıp göz göz olana değin pişirelim.

·         Vanilyayı katalım.

·         Ben dikdörtgen bir  kalıp kullandım.

·         Kalıbı ıslatıp, tatlımızı dökelim. ( Borcam değilse kullanacağız kalıp streç film serip tatlıyı dökünüz.)

·         Tatlımız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım.

·         Soğuyan tatlımızı servis tabağına ters çevirelim.

·         Glazürü paketinin üzerinde yazan kullanma talimatına göre hazırlayalım ve tatlımızın üzerine dökelim.

·          NOT: Glazür sos kullanmak istemezseniz, üzerine ceviz- fındık- Hindistan cevizi veya çikolata sosu dökebilirsiniz.

·         NOT:Glazür sos, siyah ve beyaz çikolatanın erimiş halidir.


·         AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top