FIRIN SÜTLAÇ TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Kasım 2014 Salı

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİM ve YAPILIŞI

FIRIN SÜTLAÇ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde FIRIN SÜTLAÇ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>


Geleneksel bir tat
FIRIN SÜTLAÇ



MALZEMELER:
1 litre süt
1,5 su bardağı su
1çay bardağı kırık pirinç
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı  nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkayıp süzerek tencereye alalım.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyerek pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Sütü ekleyip 5 dakika pirinçler iyice yumuşayana dek pişirmeye devam edelim. Şekeri ekleyelim. Nişastayı yarım su bardağı su ile ezerek ekleyelim. Dövülmüş damla sakızını ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim ve ateşten alalım.  İçine yumurta sarılarını ekleyip karıştıralım. Sütlacı ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kaplarına paylaştırıp,  kapları fırın tepsisine yerleştirelim. Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyelim. 220°C ısılı fırında sütlaçların üzeri hafifçe kızarana dek pişirerek fırından alalım. Sütlaçları buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım. AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages