MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde SU MUHALLEBİSİ nasıl yapılır anlatacağım.

SU MUHALLEBİSİ
Sütlü tatlıların neredeyse en hafifi...Malzemeler ise çok masrafsız...Gül suyu ayrı bir tat katıyor...Ben sevdiğim için tercih ediyorum...Püf noktası, servis esnasında  gül suyu ve pudra şekerini ilave ediniz...


·         MALZEMELER:

·         2 su bardağı süt

·         2,5 su bardağı su

·         1 çay bardağı toz şeker

·         yarım su bardağı buğday nişastası

·         Üzeri için:

·         gül suyu

·         pudra şekeri

·         YAPILIŞI:

·         Bir tencereye, su, süt ve nişastayı alın, nişasta eriyinceye kadar karıştırın.

·         Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.

·         Orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına  gelinceye kadar karıştırın.

·         Kullanacağız kalıbı tatlının  kolayca çıkması için önceden su ile ıslatıp çalkalayınız. Dilerseniz orta boy borcama veya kaselere sıcakken  tatlıyı boşaltın

·         Oda sıcaklığına  gelince dolaba kaldırın ve iyice soğumasını bekleyin.

·         Servis esnasında üzerine yeteri kadar gül suyu dökün ve  pudra şekeri serpin.


·         AFİYET OLSUN



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top