ETİMEK TATLISI ( KARAMELLİ) TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Kasım 2014 Cumartesi

ETİMEK TATLISI ( KARAMELLİ) TARİFİM ve YAPILIŞI

ETİMEK TATLISI ( KARAMELLİ) tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ETİMEK TATLISI ( KARAMELLİ) nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>








  • ETİMEK TATLISI (KARAMELLİ)
    Ekmek kadayıfı tadında
    MALZEMELER
    1 paket tuzsuz etimek
    KREMA İÇİN:
    1 litre süt
    2 çorba kaşığı tepeleme un
    2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
    1 su bardağı toz şeker
    2 paket vanilya
    1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    ŞERBETİ İÇİN:
    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    ÜZERİ İÇİN:
    1 poşet krem şanti
    1 su bardağı süt
    YAPILIŞI:
    Öncelikle krem şantimizi soğuk sütle çırpalım ve buzdolabın normal rafında bekletelim.
    KARAMELİ İÇİN:
    Toz şekeri mümkünse teflon bir tencereye koyup, su eklemeden, kısık ateşte arada karıştırarak karamelize edelim. Şeker yarı erimiş, çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok dikkat ederek SICAK suyunu ekleyelim. (Karamel çok koyulaşırsa tadı acılaşabilir.) Yavaş yavaş karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayalım. Kaynadığı anda limon suyunu ekleyelim. 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirelim ve kare borcama dizilmiş etimeklerin üzerine dökelim.
     KREMA İÇİN, tencereye süt,un,nişasta ve şekeri alalım ve muhallebi kıvamında pişirelim,göz göz olduğunda vanilyaları ve yağı ekleyelim. Altını kapatalım. Muhallebiizi mümkünde mikserle 2-3 dakika çırpalım,tamamen pütürsüz olsun. Kremamızın da ilk sıcaklığı çıktığında etimeklerin üzerine yayalım. Kremamız iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırdığımız krem şantimizi tatlımızın üzerine sürelim. İsterseniz krem şantiden benim yaptığım gibi süsleme için ayırabilirsiniz. Tatlımızı dinlenmesi için bir süreliğine buzdolabında bekletelim. Bu tarifin tadı ekmek kadayıfının tadını andırıyor. AFİYET OLSUN.
     .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages