ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>
























ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

   Hafif bir tatlıdır. Tatlımızın üzerine  çikolata sosu yerine meyve sosları veya dondurma ile servis edebilirsiniz.


   

·         MALZEMELER:

·         1 litre süt

·         8 yemek kaşığı irmik

·         8 yemek kaşığı şeker

·         3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

·         1 paket vanilya

·         ÜZERİ İÇİN:

·         1 paket Bitter çikolata sosu

·         2 su bardağı süt veya su

·         YAPILIŞI:

·         Bir tencereye , süt, irmik ve şekeri alalım.

·         Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.

·         Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, göz göz olunca ocaktan alalım.

·         Ben dilimli  seramik kek kalıbı kullandım ama herhangi bir borcam kullanabilirsiniz

·         YALNIZ PÜF NOKTASI KALIBI YETERİ KADAR SU İLE ISLATMAKTIR. Veya kullanacağınız Kalıba streç film serip yine çok  az ıslatabilirsiniz.

·         Islattığımız kalıba sıcak muhallebiyi dökelim.

·         Ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.

·         Buzdolabının normal rafında iyice soğuması için bekletelim.

·         Çikolata sosu için; bir tencereye çikolata sosu ve  süt veya suyu alalım.

·         Göz göz olana kadar pişirelim.

·         Ilınmaya bırakalım.

·         Soğuyan tatlımızı dolaptan çıkaralım ve servis tabağına ters çevirelim.

·         Üzerine ılınan çikolata sosunu dekorlu bir biçimde dökelim.

·         İyice soğuması için tekrar buzdolabına kaldıralım.

·         Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım.


·         AFİYETLER OLSUN







0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top