ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİM - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Kasım 2014 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİM

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>
























ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

   Hafif bir tatlıdır. Tatlımızın üzerine  çikolata sosu yerine meyve sosları veya dondurma ile servis edebilirsiniz.


   

·         MALZEMELER:

·         1 litre süt

·         8 yemek kaşığı irmik

·         8 yemek kaşığı şeker

·         3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

·         1 paket vanilya

·         ÜZERİ İÇİN:

·         1 paket Bitter çikolata sosu

·         2 su bardağı süt veya su

·         YAPILIŞI:

·         Bir tencereye , süt, irmik ve şekeri alalım.

·         Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.

·         Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, göz göz olunca ocaktan alalım.

·         Ben dilimli  seramik kek kalıbı kullandım ama herhangi bir borcam kullanabilirsiniz

·         YALNIZ PÜF NOKTASI KALIBI YETERİ KADAR SU İLE ISLATMAKTIR. Veya kullanacağınız Kalıba streç film serip yine çok  az ıslatabilirsiniz.

·         Islattığımız kalıba sıcak muhallebiyi dökelim.

·         Ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.

·         Buzdolabının normal rafında iyice soğuması için bekletelim.

·         Çikolata sosu için; bir tencereye çikolata sosu ve  süt veya suyu alalım.

·         Göz göz olana kadar pişirelim.

·         Ilınmaya bırakalım.

·         Soğuyan tatlımızı dolaptan çıkaralım ve servis tabağına ters çevirelim.

·         Üzerine ılınan çikolata sosunu dekorlu bir biçimde dökelim.

·         İyice soğuması için tekrar buzdolabına kaldıralım.

·         Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım.


·         AFİYETLER OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages