Vişneli İrmik Tatlısı Tarifimiz öncesi Merhaba bugün Ramazan Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti ile Hızlı ve Pratik Vişneli İrmik Tatlısı Tarifimiz ile sizlerleyiz.
Vişneli İrmik Tatlisi

Ramazanı-ı şerife özel nefis tatlı tariflerinden biri daha Vişneli irmik tatlısı tarifi.
Vişneli irmik Tatlısı nasıl yapılır?
Vişneli irmik tatlısı tarifi
ve yapılışı için gerekli olan malzemeler:
1 kg süt
9 yemek kasigi irmik
10yemek kasigi seker
50 gr margarin
1 paket vanilya
İsteğe göre
Hindistan cevizi
Vişneli Sos İçin :
2 bardak vişne suyu
2 kaşık nişasta
2-3 kaşık şeker
Yapılışı
Vişneli irmik tatlısı tarifi ve yapılışı için önce tenceremize alıp üzerine irmiğimizi ve şekerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
İyice piştikten sonra indirmeye yakın margarini ve vanilyayı ekleyip altını kapatalım. Islattığımız borcama döküp soğuması için kenara bırakalım.
Bir yandan da 2 bardak vişne suyunu bir başka tencereye alıp üzerine 2 kaşık nişasta ekleyip şekerini de koyup koyu kıvama gelinceye kadar ocakta pişirelim.
Koyulaşınca irmiğin üzerine döküp soğumasını bekleyelim.
İsteğe göre üzerine hindistan cevizi döküp servis yapalım.
Not: Bu tarifi vişne suyu yerine, portakal suyu, elma suyu, karışık nektar yani istediğiniz tüm meyve sularıyla yapabilrsiniz.
Afiyet  olsun.
Bir önceki yazımız olan Bademli Keşkül Tarifi başlıklı makalemizde Bademli Keşkül Tarifi, keskül ve keşkül tarifleri hakkında bilgiler verilmektedir.


Videolu Vişneli İrmik Tatlısı Tarifimiz

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top