Sofraların vazgeçilmezi salatalar...

Bu aralar mantar salatasına takmış durumdayız. Ama muhteşem bir lezzet.

Sevgili annem her seferinde farklı bir yöntem deniyor.

Malzemeler

1 kg mantar
1 kırmızı dolma biber (2 kırmızı biber kullandım)
1 sarı dolma biber (1 kase kadar kurutulmuş yeşil biber kullandım)
1 kutu konserve mısır (340 gr. olanlardan)
1 limon
Sıvıyağ


Hazırlanışı
Önce mantarları limonlu suda güzelce yıkıyoruz ve üst kısımlarını iri iri, alt kısımlarını ince ince (bu kısımları daha geç pişiyor) doğruyoruz.

Bir tencereye alıyoruz, yağ ve su koymuyoruz. Mantarlar önce harlı ateşte suyunu salıyor  sonra altını kısıyoruz. Kendi suyunu çekiyor.

Başka bir tavada doğranmış sarı ve kırmızı dolma biberleri soteliyoruz.

Kurutulmuş biber kullanacaksanız, biberlerin üzerini geçecek kadar kaynayan suyu döküyoruz ve 5 dakika bekletip suyunu süzüyoruz. Kırmızı biberle birlikte sıvıyağda soteliyoruz.

Biberlerin üzerine mantarları da ekleyip 3-5 dakika daha soteleyerek altını kapatıyoruz.

Soğuyunca üzerine mısırları ekliyoruz ve servise hazır.

Afiyet olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top