Ramazan ayı Tavuklu Krep Tarifi İftar Menüsü Mutlaka Deneyin

Malzemeler:
Krepi için;
1 su bardağı un
-3 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 su bardağı süt
-tuz
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcı için;
2 adet küp doğranmış tavuk göğüs eti
-3 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 çay bardağı krema
-1 yemek kaşığı un
-tuz-karabiber
-1 su bardağı ılık su


Tarifi:
Krepi için;yumurta,un,süt,zeytinyağ ve tuzu karıştırın.Koyu ayran kıvamına gelmiş olan krep hamurunun üstünü örtüp oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.Teflon tavayı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağladıktan sonra krep hamurundan 1 kepçe ölçüsü (ölçüyü türk kahvesi fincanı ile de yapabilirsiniz.) ile alıp önlü arkalı kızartın.Pişen kreplerin aralarını çok az tereyağ ile yağladıktan sonra üst üste sıralayın. İç harcı için;3 yemek kaşığı zeytinyağını yine teflon tavada kızdırdıktan sonra tavuk göğüs etlerini koyup renkleri değişinceye kadar kavurun.Tavuk etlerinin içine tuz,karabiber,un,krema ve ılık suyu koyup tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin.İç harcı oda sıcaklığında biraz ılıttıkdan sonra kreplerin ortalarına koyun.Krepleri İlk önce yarım ay şeklinde,daha sonra tekrar yarıya katlayıp üçgen şekline getirin.Tavuklu üçgen krepleri marul yaprakları ve maydanozla süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top