250 gr kuşbaşı et-2 su bardağı pirinç-1 adet havuç-2 adet soğan-2 adet domates-4 adet sivri biber-2.5 su bardağı sıcak su-yarım demet maydanoz-2 yemek kaşığı sıvı yağ-200 gr ıspanak-tuz-karabiber




Pirinçleri az tuzlu suda 15 dakika beklettikden sonra yıkayıp süzün.250 gr kuşbaşı etin üzerine 4 su bardağı su koyup etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.Yayvan bir tencerenin dibine ilk önce etleri dizin,daha sonra yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları,ince halka kesilmiş sivri biberleri,rendelenmiş havucu,iri doğranmış ıspanak yapraklarını ve küp doğranmış domatesleri koyun.Süzülen pirinçleri küçük bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı sıvı yağında birkaç dakika kavurduktan sonra sebzelerin üzerine yayın.Eti haşladığınız sudan 2.5 su bardağını alıp sebzeli pirincin üzerine koyun ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Pilavı 15 dakika demlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top