250 gr ıspanak-3 adet haşlanmış patates-yarım su bardağı ince bulgur-1 su bardağı ılık su-1 su bardağı yoğurt-1 türk kahvesi fincanı un-3 adet yumurta-1 paket kabartma tozu- 4 yemek kaşığı sıvı yağ-tuz-karabiber




Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.Bulguru 1 su bardağı ılık suyun içine koyup kabarmasını bekleyin.Kabarıp yumuşamış bulgurun içine,haşlanmış rendelenmiş patatesleri,ince kıyılmış ıspanakları,yoğurdu,unu,yumurtaları,kabartma tozunu,tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.Fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvı yağla yağladıktan sonra katı kek hamuru kıvamındaki karışımı kaba dökün.Hamurun üzerine kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağını da gezdirdikten sonra 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top