Renkli İrmik Tatlısı İftar Menüsü 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Haziran 2014 Çarşamba

Renkli İrmik Tatlısı İftar Menüsü 2014

Ramazan oruç ve tatlı dedimi işte size Irmık Tatlısı tarifi diyoruz.

Malzemeler;

Hamur için:
*4 adet yumurta
*2 çay bardağı tozşeker
*1 çay bardağı yoğurt
*2 paket kabartma tozu
*1,5 çay bardağı irmik
*5 çay bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*2 çay bardağı kadar hindistan cevizi

Şerbeti için:

*3 su bardağı su
*3 su bardağı tozşeker
*1 dilim limon

Üstü için:

*Yarım çay bardağı süt
*1 paket toz krem şanti
*Fıstık, fındık veya dövülmüş ceviz. dilerseniz çikolata sos da dökebilirsiniz.



Hazırlanışı;

1.Hamur için yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Sırası ile yoğurt, un, irmik ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpın.

2. Hamuru Fırın tepsisine ( ben midi fırın tepsisi kullandım) dökün ve Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

3. Şerbet için tüm malzemeyi kaynatıp, ılınmaya bırakın.

4.Pişen revaninin üstüne şerbeti gezdirin. ve şerbeti emmesi için beklemeye alın. Hamur şerbeti iyice çekince, yuvarlak bir kalıp yardımı ile ( ben yuvarlak kurabiye kalıbı kullandım ama siz bardak da kullanabilirisiniz.) revaniden yavaşça yuvarlaklar çıkarın.Bu yuvarlakları servis tabağına alın.

5. Yuvarlaklar çıktıktan sonra geriye kalan revani kırıntılarının üstüne kakao ve hindistan cevizi döküp, elinizle iyice karıştırın.

6. Hazırladığınız kakaolu bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve hafifçe üstüne baştırarak her bir revani yuvarlağının üstüne yerleştirin. ben kakaolu bu yuvarlakları hazırlarken revaniyi kestiğim kurabiye kalıbından biraz daha ufakça, başka bir kurabiye kalıbı ile sıkıştırıp, daha düzgün olmalarına özen gösterdim.

7.en son krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve bir sıkma torbası yardımıyla, yoksa bir tatlı kaşığı yardımı ile kakaolu revaninin üstüne sıkın. üstüne süsleme malzemesi olarak yukarıda saydıklarımı kullanabileceğiniz gibi, ahududu, kivi dilimleri, böğürtlen, vişne, kayısı reçeli, çikolata sosu veya aklınıza gelebilecek başkaca meyvelerle süsleyip servis yapabilirisiniz.Afiyet olsun.

NOT; Bu tatlıyı bir gün önceden de hazırlayıp, streç folyo ile üstünü kapatıp, ertesi gün misafirlerinize ikram edebilirisiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages