Meyva soslu çilekli yaş pasta nasıl yapılır. Çilekli pasta yapmak için, ilk önce pandispanyanın hazırlanması gerekir.


İçin:
5 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
(pandispanya ölçüleri türk kahvesi fincanıdır.)
İç Kreması:
1 tekli paket kremşanti
1 paket vanilyalı creme ole
2 su bardağı süt
Aralarına: Çilek dilimleri
Üst Kaplaması:
1 tekli paket kremşanti
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Üzerine: Dr. Oetker Meyveli Sos Ahududu Çilekli
Çilek Dilimleri
Islatmak İçin: 1 nescafe fincanı sıcak su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker




YAPILIŞI:
İlk olarak kremaları hazırlayalım: İç krema için kremşanti ve creme oleyi 2 su bardağı süt ile çırpıp buzdolabına kaldıralım. üst kaplaması için kremşantiyi 1 su bardağından 2 parmak eksik süt ile hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. meyveli sosu tarifine göre hazırlayıp soğuması içi bir kenarda bekletelim.
Pandispanyası İçin: Yumurta, şeker ve 1 fiske tuzu köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpalım ılık suyu ilave edip çırpmaya devam edelim. un, kab. tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayıp karışımın içine eleyerek ilave edelim. 3-4 dk daha çırpıp yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen mini fırın tepsisine karışımı döküp yayalım. hava kabarcıklarının çıkması için 2-3 kez hafif havaya kaldırıp tezgah üzerine bırakalım. önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk pişirelim. pişince soğumaya bırakalım. soğuyunca enlemesine 4 boylamasına 2 parçaya bölelim. 8 parça elde etmiş olduk. her bir parçayı da ortadan ikiye bölerek 16 parça elde edelim. her bir parçayı nescafeli su ile ıslatalım. dörderli guruplara ayıralım. 1 parça alıp üzerine krema sürüp dilimlenmiş çilek dizelim. 2. katı koyup aynı işlemi tekrar edelim. 3. katı koyup aynı işlemi tekrar edelim. 4. katı koyup krema sürmeyip kremşanti ile kaplayalım. çilek dilimleri ile süsleyip üzerine meyveli sos gezdirelim. 1 adet pastayı 4 katlı hazırladım. fotoğraftaki gibi 4 adet pasta elde ettim. biraz uğraştırıcı gibi gözüksede çok lezzetli bir pasta oluyor. harcadığınız zamana değiyor kalabalık misafirleriniz için ideal. Afiyet Şeker Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top