Bugün kuru fasulye tarifini pastırmalı olarak vermeye çalışacağım. Eminim siz de yaptığınızda ve yediğinizde çok beğeneceksiniz.
güveçte kuru fasulye tarifi

Malzemeler:

    ½ kg kuru fasulye
    1 adet iri boy kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    2 adet domates
    2 diş sarımsak
    3-4 adet sivri biber
    100 gr pastırma ( çemensiz )
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

    Güveçte pastırmalı kuru fasulye hazırlamaya ilk olarak yarım kg kuru fasulyeyi akşamdan ıslatarak başlayalım.
    Ertesi gün fasulyelerin ıslama suyunu süzdürerek tekrar üzerlerini 2 parmak aşacak şekilde su ekleyerek fasulyeler hafif diri kalacak bir şekilde haşlayalım ve haşlama suyunu süzdürerek bekletelim.
    Daha sonra güveç tenceremizi ocağa koyarak içine 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek eritelim ve üzerine kabukları soyularak ince yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek soğanlar ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuralım.
    Ardından soğanların üzerine yemeklik doğranmış sivri biberleri ve kabukları soyularak yemeklik doğranmış domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edelim.
    Ardından kavrulan domateslerin üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ederek kavuralım ve haşlanmış kuru fasulyeleri tencereye ekleyerek birkaç kez çevirerek tenceredeki tüm malzemeyi harmanlayalım ve üzerine fasulyelerle yüze yüz sıcak su ilave ederek pastırma dilimlerini tencerenin üzerine döşeyelim.
    Güveç tenceremizin üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile sıkıca kapatarak güveci 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek yarım saat kadar pişirerek sıcak olarak servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top