Keki için; 4 adet yumurta-3 fincan şeker-3 fincan un-1 paket vanilya-yarım paket kabartma tozu-2 adet muz Kreması için;125 gr margarin-1 adet yumurta-yarım su bardağı şeker-2 yemek kaşığı un-3 su bardağı süt Üzeri için;1 çay bardağı pudra şekeri


4 adet yumurtayı 3 fincan şeker ile köpük oluncaya kadar çırpın.Un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve çok az yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına boşaltın.Keki 175 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Keki kalıbında soğuttukdan sonra enlemesine ikiye bölün.Kreması için;1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri köpük oluncaya kadar çırpın.İçine un ve süt ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Kremayı oda sıcaklığında 5 dakika ılıttıkdan sonra margarini ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın ve kekin ilk katına sürün.Üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirip kekin diğer yarısını üstüne kapatın.


Pastanın üzerine pudra şekeri serpip ilk önce oda sıcaklığında 30 dakika daha sonra buzdolabında 30 dakika beklettikden sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top