Mantar Cizlatma Tarifimiz 2014 iftar menülerinin olmazsa olmazı.

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
2 yumurta
2 tatlı kaşığı maya
3.5 su bardağı un
Tuz

İç malzemeleri

Yarım kilo mantar
1 soğan
1 sivri biber
Tuz karabiber
Kırmızı acı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı
Su,süt,sıvıyağ,iki yumurta,maya,tuz ve un ile boza kıvamında akıcı bir hamur elde edelim.10 dakika dinlendirelim.Kızgın teflonda her defasında kepçe ölçüsünde malzemeyi hamur bitene kadar pişirelim.Çorba kepçesi ölçüsüyle 20 tane çıkıyor.Ayrıca tavada ince doğradığımız soğan,mantar ve biberleri yağda kavurup baharatlıyoruz.Hazırladığımız cızlatmaların içine mantarlı harçtan koyup kare şeklinde kapatıyoruz.Galete ununa buladığımız ve üzerlerine kaşar koyduğumuz kreplerimizi fırın tepsisine dizip kaşarlar eriyinceye kadar fırınlıyoruz.Sıcak sıcak servise sunuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top