4 adet kağıt helva-200 gr tahin helvası-yarım çay bardağı su-1 yemek kaşığı margarin-1 çorba kaşığı kakao-1 çay bardağı şeker Kreması için;yarım çay bardağı şeker-3 tatlı kaşığı nişasta-1.5 çay bardağı su-1 çorba kaşığı margarin




Tahin helvasını yarım çay bardağı su ile iyice ezin.Küçük bir tencerede margarini erittikden sonra içine kakao,şeker ve ezilmiş tahin helvasını koyup,şeker eriyinceye kadar ısıtın ve oda sıcaklığında 15 dakika soğumaya bırakın.Kağıt helvaların aralarına bu karışımdan sürüp üst üste dizin.Kreması için;nişasta ve şekeri karıştırın ve yavaş yavaş su ekleyip pişirin.Kremayı 5 dakika ılıttıkdan sonra margarini ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın ve tahin helvalı kağıt helvaların üzerine ve yanlarına sıvayın.Pastanın üstünü mevsim meyvalarıyla süsleyip servis yapın.(Kağıt helva pastasını tek kişilik porsiyon halinde yaparsanız yemesi ve dilimlenmesi daha kolay olacaktır.)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top