Ramazan ayında oruç tutanlar içim olmazsa olmazımı Güveç Kebabı Tarifi İftar Menüsü 2014


Malzemeler:

1 kilo dana eti 

2 patates

250 gram konservebezelye 

500g ram mantar 

200 gram kaşar peyniri




Yapılışı:

Büyük boy güveç tepsisinin en altına daha önceden ince ince döner gibi kesilip kavrulmuş etleri yerleştirin. Üzerine küp küp doğranıp 3 dakika haşlanmış patatesleri yerleştirin . Sırayla konserve bezelyeyi ve kavrulup pişirilmiş mantarıda en üste yerleştirerek 1 çay bardağı suyu güvece gezdirip fırına verin 200 derecede suyu azalıp çekene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz rendelenmiş kaşar peynirini serperek erimesini sağlayın. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top