Bugün sizlere tuzlu kurabiye tarifini nasıl yapılacağını adım adım anlatmaya çalışacağız. Zaten oldukça pratik ve kolay bir tariftir. Siz olabildiğince tarife sadık kalmaya çalışınız ama zevkinize göre ufak tefek değişikler tabii ki yapabilirsiniz. Zaten malzemelerin çoğu hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sitemizde ayrıca çok farklı yemek tarifleri mevcuttur. Bu yemek tarifleri sitemizin çalışanları tarafından teker teker test edilip sizlere sunulmaktadır.






Tuzlu Kurabiye
Şimdi nasıl yapılacağını ve malzemeleri sıralayalım...

MALZEMELER:



  • ½ Paket iyi kalite Margarin

  • 1 Çay Bardağı ayçiçek yağı (isteyenler mısır yağı da kullanabilir ama tercihen ayçiçek yağını kullanınız)

  • 1 Çay Bardağı tam yağlı Yoğurt

  • 3 Dilim peynir (orta kalınlıkta veya 1 çay bardağı civarı)

  • 1 Paket Kabartma tozu

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 Adet normal boy Yumurta

  • Alabildiği kadarıyla da Un

       Üzeri İçin:



  •    1 adet yumurtanın sarısı

  •    Çörek otu, susam vs zevkinize göre;

YAPILIŞI:

2 yumurtadan birinin sarısı alınarak güzelce çırpılır. diğer tüm malzemeler kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğrulur. akabinde yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi yuvarlanarak şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine birbirine yapışmayacak şekilde dizilir. Sakladığınız yumurta sarısı üzerine fırça yardımı ile sürülür. Üzerine zevkinize göre susam vs. konulur. Daha önce ısıttığınız 175 derecelik fırında iyice pişmesi beklenir. İşte hepsi bu kadar afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top