Turşu kavurma, işyerinden arkadaşım Selda'nın bize kattıklarından. Dostlarla biraraya geldiğimiz, sıcacık toplantılarımızda hemen kendi kurdukları turşulardan kavurur getirir, bizler de afiyetle yeriz :) Kaç kere evde de yaptım, ancak bir türlü onun elinden çıkanı kadar lezzetli olmadı ne yalan söyleyeyim. Bu sene kurduğunuz turşunuz varsa hemen çıkarın birazını kavurun, bu kadar basit işleme, böylesi lezzet nasıl oluyor şaşıracaksınız...

Malzemeler:

- 100 gr. fasülye turşusu
- 100 gr. lahana turşusu
- 1 iri boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı: Sıvıyağ bir tavaya alınarak kızdırılır. İnce ince kıyılmış soğan ilave edilerek yağda kavrulur. Soğanlar altın rengini aldığında turşu ilave edilerek. (Arzu ederseniz fasülye ve lahanaları da ince ince doğrayabilirsiniz.) Fasülye ve lahana kendini salana (pörsüyene) dek 4-5 dakika daha kavrulur. İstenirse pul biber de ilave edilerek servis edilir.


Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top