Lezzetli yeşil ve siyah zeytinini, reçelini, çeşnili zeytinyağını tatma fırsatım oldu. Acı biberli çeşnili zeytinyağı ile de ne yapayım diye düşünürken ilk aklıma gelen tulum peynir ile ıspanak salatası oldu. Hafif acı, cevizli tulum peynir topları ile ıspanak salatası nasıl lezzetli oldu anlatamam, balık sofrasında pek bir iştahla yedik, darısı sizin başınıza :)



 

Malzemeler:

 

- yarım demet ıspanak

- 8-10 adet cherry domates

- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

- 1 su bardağı ufalanmış tulum peyniri

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı nar ekşisi

- 1 adet limonun suyu

- tuz

 

Yapılışı: 1 su bardağı ceviz içinin yarısı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tulum peyniri derince bir kase içerisinde yoğurularak iyice karıştırılır. Karışımdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparılarak elde yuvarlanır. Bu arada ıspanak yaprakları iyice yıkanarak iri parçalar halinde doğranır. Üzerine kalan ceviz içi, cherry domatesler ve hazırlanan peynir topları serpiştirilir. Limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz küçük bir soslukta karıştılır ve salatanın üzerine dökülür. Sonrasında da afiyetle yenir :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top