Treyağli Kremalı Patates Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Treyağli Kremalı Patates Tarifi

Treyağlı Kremalı patates tarifi ilk denediğim günden beri aşık olduk ailecek. Patates severlerin mutlaka denemesi gereken bir tat. Bu kadar lezzetin üstüne, hazırlanması fazla zaman almadığından dolayı da çok pratik. Yapılacak tek şey patatesleri kesmek ve dizmek. Eee patates severler daha ne duruyorsunuz :)

Malzemeler:

- 3 adet orta boy patates
- yarım kutu süt kreması
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz, karabiber, kırmızı biber, köri


Yapılışı: Patateslerin kabukları soyularak 1 cm. kalınlığında halka şeklinde doğranır. Üzerine tuz ve baharatlar serpiştirilerek, her tarafına baharat gelecek şekilde ovuşturulur. Yağlanmış bir fırın kabına herbir halka birbiri üzerine gelecek şekilde balıksırtı olarak yerleştirilir. Üzerine süt kreması dökülerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi dökülerek, peynir eriyene kadar fırında bekletilir. Sıcak olarak servis edilir.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages