type='html'>



Evet ben kesinlikle açlığa dayanamayanlardanım diyorsanız :) dolabımda ton balığı bulunur, çünkü hem lezzetini çok severim, hem de Omega3 yağ asitlerinin zenginliği bakımından bulunmaz bir nimet. Bu kez (sanırım açklıktan gözüm biraz daha az dönmüş olmalı :) bir avuç makarnayı (karışık sebzeli makarna da 7. Blogger Buluşması Sponsorlarından "Makarna, Lütfen" den bizlere hediye idi, kendisine çok teşekkürler.) haşlayacak kadar sabredebildim ve ton balığıma katık yaptım. Ammannn bir güzel oldu, bir güzel oldu, anlatılmaz, ancak yapılır :)

 

Malzemeler (Kişi başı):

 

- 1 kutu ton balığı (80 gr.)

- 1 avuç makarna

- ½ kuru soğan

- 2-3 adet kornişon turşu

- 1 tatlı kaşığı pesto sos

- tuz

 

Yapılışı: Küçük boy bir tencere içerisine 2 su bardağı su konularak kaynatılır. Su kaynamaya başladığında içerisine biraz tuz ilave edilerek makarnalar 5-6 dakika kadar haşlanır. Pişen makarnaların suyu iyice süzülerek ayrı bir kaba alınır. Üzerine ince doğranmış soğan, minik küpler halinde kesilen kornişon turşu ilave edilir. Ton balığının yağı süzdürülerek iri parçalar halinde makarnaya eklenir. Pesto sos, ton balığının süzdüğümüz yağından üzerine biraz ilave edilerek inceltilir ve salatanın üzerinde gezdirilir. İşte size hem sağlıklı, hem lezzetli bir salata, afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top