Severek yediğim lezzetleri bazen sizlere ayrı bir övdüğümün farkındayım, bugün de öyle bir tarifm var sizlere. Hem makarna, hem salata, hem de etli olduğundan yanında bir de çorba ile akşama iftara bile yapılabilir. 5 çaylarına, dost sofralarında da kaşık kaşık yenilen lezzetlerden olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Yazarken aklıma geldi de, olsa da yesek diye aklımdan geçirir buldum kendimi :)

Malzemeler:

- 1 paket tel şehriye
- 2 parça tavuk göğsü
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 7-8 adet kornişon turşu
- 7-8 dal dereotu
- 7-8 dal maydanoz
- 4-5 dal taze nane
- 4-5 adet taze soğan
- 1 adet limon
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- tuz


Yapılışı: Tavuk göğüsleri haşlanarak ince ince didiklenir. Şehriyeler 2 kaşık zeytinyağında rengi hafif kararana dek kavrulur. Tavuğun haşlandığı su süzülerek 3 bardak kadarı pilav tenceresine alınarak şehriyeler kısık ateşte pişirilir. Kornişon turşular minik küpler halinde doğranır. Dereotu, maydanoz, taze nane ve taze soğanlar temizlenerek ince olarak kıyılır. Derin bir karıştırma kabına haşlanmış şehriyeler, incecik kıyılmış dereotu, maydanoz, nane ve taze soğan, mısır, turşu, didiklenmiş tavuk göğsü karıştırılır. Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuz birlikte karıştırılarak salatanın üzerinde gezdirilir. 1-2 saat dinlendirildikten sonra çok lezzetli salatanız sunumunuza hazır ve nazır olacaktır...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top