Gerek bayramlarda, gerekse önemli yemeklerde tatlı olarak vazgeçilmez olan Sütlaç tarifi , sizler daha lezzetli, daha nasıl kolay yapılacağını adım adım tarif edeceğiz. Lütfen tarife sadık kalınız. Bazı yerlerini zevkinize göre değiştirebilirsiniz.



MALZEMELER:         NOT: Herbir porsiyon için yazılmıştır. Fazlası için katlarıyla çarpınız!!!

1 Çay B. kaliteli pirinç
2 Su B. Su
200 ml soğuk Süt
1 Tatlı K. Pirinç Unu
5 Yemek K. Toz Şeker

YAPILIŞI:
Sütlacın daha beyaz olması için iyice yıkayınız.  Yeterince büyük tencereye pirinçleri ve 1 su bardağına yakın suyu koyup kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriniz. Pirinç ununu 1 bardak soğuk suyuyla iyice eziniz. Kaynamakta olan pirincin yarısını porsiyon kabına yerleştiriniz. Hazırladığınız sulu pirinç ununu tencereye ekleyip 10 dk kısık ateşte tekrar kaynatınız. Toz şekeri tencereye ekleyip karıştırıp az daha pişiriniz. Hazır olan pişmiş sütlacı kaseye döküp soğumasını bekleyiniz. Üzerine zevkinize göre tarçın, ceviz içi vs. süslemek için kullanabilirsiniz.

Diğer tarifler için Aşağıdaki videoyu seyredebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top