Sultan Lokumu Tarifini sizler için oldukça kolay bir anlatım içerisinde yayınlayacağız. Zaten çoğunlukla malzemeler sizin evde bulunuyor. Eşinize, ailenize sürpriz yapabilirsiniz. Sizde ne yetenekler varmış dedirtebilirisiniz. Hem ayrıca çok güzel ismi olduğu içinde akıllarda uzun süre kalacaktır. Şimdi sizlere adım adım anlatacağız.







Sultan Lokumu

MALZEMELER:



  • 1 lt süt

  • 200 gr toz şeker

  • 200 gr elenmiş un veya 1 su bardağı un

  • 125 gr tereyağı veya yarım paket margarin

  • 1 paket iyi kalite vanilya

  • Yeterince ceviz içi 

  • Antepfıstığı (fındık gibi malzemeleri üzeri için süs olarak kullanabilirsiniz.)

  • 1 kase kadar da hindistan cevizi


YAPILIŞI:

Terayağı ile unu birlikte kavurun. Üzerine sütü ve şekeri mixer yardımı ile iyice çırpınız. Akabinde devamlı bir şekilde karıştırarak muhallebiyi orta ateşte pişirin. Muhallebi olunca veyahut olmaya yakın vanilyayı üzerine dökün. Mixer yardımı ile tekrar iyice karıştırınız. Fırın tepsisini yeterince ıslatınız. Tepsinin kare yada dikdörtgen olması daha iyidir. Muhallebiyi tepsiye her tarafı aynı kalınlıkta olmasına dikkat ederek dökünüz, veya düzleyiniz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına 2 - 3 saat dinlenmesi için koyunuz. Ve böylece tepisden rahatça çıkar. Tepsideki muhallebiyi 20 eşit parçalara ayırınız. bir tabağa hindistan cevizini dökerek üzerine bir dilim muhallebiyi alınız. Muhallebinin içerisine ceviz içi kattıktan sonra hindistan cevizleri üzerinde rula haline getiriniz. Bunu her bir parça için yapınız. Servis tabağına koyabilirsiniz. Üzerine antepfıstığı serpiştirebilirsiniz süsü için.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top