Kahvaltı için yeni bir alternatif veya çay menülerinde salata olarak farklı bir sunum için bu tarifin hem pratik, hem de lezzetli olacağını söyleyebilirim. Dolgu malzemesi için lor kullandım ama, akla gelebilecek her türlü malzemeyle zenginleştirilebilir. (turşu, zeytin, mısır vb...)



Malzemeler:

- 2 adet büyük boy salatalık
- 250 gr. lor peyniri
- 5-6 dal dereotu
- üzeri için çörekotu


Yapılışı: Salatalık ve dereotu iyice yıkanarak suyu süzdürülür. Dereotu ince ince kıyılarak lor peyniri ile karıştırılır. Salatalıklar ortalarından ikiye kesilerek kabak oyma aperatı ile oyulur. İçleri, içinde boşluklu alanlar kalmamasına özen gösterilerek lor karışımı ile doldurulur. İster alt kısmından hafifçe kesip dik olarak oturtabilirsiniz, isterseniz de benim yaptığım gibi verev olarak keserek tabakta servis edebilirsiniz.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top