Sahur için Şarküteri Quesadilla - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Sahur için Şarküteri Quesadilla



Bugün tam sahurluk, Ramazan'dan sonra da mutlu sabah kahvaltıları için ideal bir tarifim var sizlere. Üstelik hem pratik, hem de çok lezzetli, sonrasında çocuklarınızdan sürekli bunu yapmanız üzerine istek alabilirsiniz :)

 

Quesadilla, bir çeşit Meksika pidesi diyebileceğimiz tortilla içerisine başta peynir olmak üzere,  pek çok çeşitli malzemenin doldurulmasıyla yapılan bir Meksika yemeğidir. Tercih edilen malzemenin tortilla ekmeği arasına konulup katlanması veya dürüm gibi sarılması ile yapılır. Ben kendimce 1-2 değişiklik yaparak, bana daha kolay gelecek şekilde hazırladım, yiyenlere afiyet olsun...

 


 

Malzemeler (kişi başı):

 

- 1 adet tortilla ekmeği veya lavaş

- 75 gr.taze kaşar peyniri rendesi

- 3-4 dilim salam

- 5-6 dilim sucuk

- 1 adet küçük boy soğan

- 1 adet yeşil biber

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- dilerseniz acı kırmızı biber

 

Yapılışı: Soğan ve yeşil biber küçük küpler halinde doğranarak sıvı yağda sotelenir. Soğanlar altın rengini almaya ve biberler diriliğini kaybetmeye başladığında jülyen (uzunlamasına) kesilmiş salam ve sucuk ilave edilerek 1-2 dakika daha birlikte kavrulur. Tortilla ekmeği, yada bulamazsanız lavaş tezgah üzerine serilerek hazırlanan harç, lavaşın yarısına yayılır. Üzerine kaşar peyniri, acı seviyorsanız kırmızı biber serpiştirilerek kendi üzerine kapatılır. (Normalde yarım ay şeklinde kapatılır ve bu şekilde servis edilir, ancak ben bir kez daha katlayarak hazırladım.) Üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek bir tavaya alınır ve arkalı önlü pişirilir. (Kolaylık açısından ben tost makinasında pişirdim.) Piştikten sonra servis tabağına alınarak irice 3-4 dilim halinde keserek servis edilir.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages