Ramazan aylarında yapımı oldukça yükselişe geçen revani tatlısı. Aslında yılın her zamanı yenilebilir. Yapımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Zaten alışverişe gittiğini zaman alışveriş çantanıza her zaman irmik atıyorsunuzdur. Sizler için bu güzel tatlının nasıl yapılacağını adım adım anlatacağız. Tarife mümkün oldukça sadık kalınız. Ama bazı ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin limon kabuğu içerisine ekleyebilirsiniz. Ve ya şerbetinde şekerinde az bir şey oynayabilirsiniz.







Revani servisi
MALZEMELER:




  • 5 - 6 yemek k. yoğurt

  • 1 su b. revani

  • 3 tane orta boy yumurta

  • 1.5 çay bardağı toz şeker (üst noktasını 2 ç. bardağı yapın ama daha da az tercih ediniz)

  • 3 yemek k. elenmiş un

  • 1 su bardağı yağ (yağın kaliteli olması tat ve sağlık açısından daha iyidir)

  • Fındık içi havanda iyi dövülmüş

  • Yarım çay k. karbonat

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya


       ŞERBET MALZEMELERİ:



  • 3 su bardağı toz şeker

  • 3 su. b. su (şebeke suyu olmasın, kaliteli su)

  • 1 küçük dilim limon


YAPILIŞI:

En önce şerbetini hazırlayın. Birebir oranında ki olacak şerbet, suyu ve şekeri tencereye koyup ocakta orta harlı ateşte pişirmeye başlayın arada sırada karıştırıp kaynamaya başladıktan sonra dilim limonu atıp kısık ateşte 5 - 10 dk kadar daha kaynatın.

Revaninin kekini şimdi hazırlayabiliriz. Yumurtaları kaba koyduktan sonra şeker içinde eriyinceye kadar çırpma işlemine devam ediniz. Fındık içi, yağı, unu ve yoğurdu da kaba ekleyip çırpma işlemine devam ediniz. Önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dökünüz.

Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında pişiriniz. Üzerinin biraz kızarması estetik açıdan önemlidir.  Fırından çıktıktan  4 - 5 dk ılıması için fırın dışında bekletiniz. Kek az soğuduktan dilimleyip şerbeti keke yedire yedire dökünüz. Tatlı oda sıcaklığına kadar soğuyunca buz dolabında 3 saat kadar dinlendiriniz. Servis ederken

Zaten aşağıda 2. bir tarifin videosu var

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top