Yaz aylarının gelmesi ile beraber daha güzel lezzetlerin her zaman sizlerle olacağı bu süper tadı sakın kaçırmayın derim. Pişmaniyeli Ayva yapımı gerçekten çok kolay.

Malzeme Listemiz

2 tane ayva
4 yemek kaşığı şeker
Çok az gıda boyası
1 çay b. su
2 tane karanfil
2 top pişmaniye

Kremasına:

2 su bardağı süt
1 ymk k. un
2 parça damla sakızı
4 ymk k. şeker

Tarifi

İlk olarak ayvaların üst tarafını alalım ve çekirdeklerini güzelce çıkaralım. İçine 2 yemek kaşığı şeker ve gıda boyasından ekleyelim. Ayvalarımızı tencereye koyarak suyunu ekleyelim ve 15 dakika kadar pişirelim. Kalan şeker ve karanfilide katarak 15 dakika daha pişirerek ocaktan alalım. Kreması için un, süt, damla sakızı ve toz şekeri tencereye koyalım. Muhallebi şeklini alana dek pişirelim. Servis tabağına ayvaların sosunu koyalım. Sosun üstünü pişmaniyenin yarısı ile güzelce süsleyelim. Ayvalarıda yerleştirelim. Tam ortasını muhallebi ile dolduralım. Üstünü ise kalan pişmaniye ile süsleyerek servis edebiliriz.

BirLeydi Afiyetler Diler...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top