Çiğ balık sevmem, hatta suşiyi hiç yemedim, denemek için de bir istek duymadım açıkçası, ancak füme somon başka. Somon balığının pişmiş hali de zaten yumuşak olduğundan, zeytinyağı, tuz ve şekerde günlerce bekletilerek yapılan füme somonun, incecik pastırmadan çok farkı da yok çiğlik açısından. Üzerindeki malzemeyi değiştirerek onlarca farklı kanape yapabilirsiniz, mesela benim gözümde hemen krem peynirli-salatalıklı, peyaz peynirli-domatesli canlandı, çeşitler kesinlikle hayal gücünüzle sınırlı :)

Malzemeler:

Mantı Hamuru İçin:

- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı su
- tuz
- hamurları kızartmak için sıvıyağ

Kanepe İçin:

- 400 gr. füme somon (Büyük marketlerden ve İkea'dan bulabilirsiniz.)
- 2-3 yemek kaşığı kapari
- yarım demet dereotu


Yapılışı: Hamur yoğuma kabına un, yumurta, su ve tuz alınarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Yoğrulan hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapılarak üzeri nemli bir bezle örtülür ve yaklaşık 20 dakika dinlendirilir. Bezeler unlanmış bir zeminde oklava yardımı ile yaklaşık 1 mm kalınlığında açılır. Açılan yufkalar 4 cm.lik kareler halinde kesilerek birbirlerine yapışmamaları için üzerlerine un serpilir. (Bu hamurları isterseniz derin dondurucuda saklayabilir, dilediğiniz zaman çıkarıp kızartabilirsiniz.) Büyükçe bir tavada sıvıyağ kızdırılarak hamur parçaları içerisine atılarak kızartılır. (Hamurlar ince olduğu için çok çabuk kızaracaktır, yakmamaya özen gösterin) Kızaran hamurlar kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür. Füme somon dilimleri 3 cm. eninde kesilerek kızarmış mantı çıtırlarının üzerine konulur. Kapari ve tutam tutam dereotu üzerine serpiştirilerek servis edilir.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top