Mafiş Yapımı, Kimileri Kars yöresine ait diyor, kimleri de Balıkesir yöremize ait olduğunu söylüyor. Nereye ait olursa olsun ülkemizin bir kültürü olduğu kesin. Umarım yabancılar bu güzel tarifin patenti almazlar. çünkü henüz patenti alınmış değil. olarak bir an önce yetkililer bu güzel tarifimizin patentini alır temennisi ile tarifi anlatmaya başlıyoruz.







Mafiş Tarifi
MALZEMELER:



  • 1 litre tam yağlı ılık süt

  • 1 karelik yaş maya

  • 2 adet orta boy yumurta

  • ve alabildiğince un

YAPILIŞI:
Mayayı az süt ile eritiniz. Daha sonra yumurtaları ve yeterince tuzu üzerine ekleyip karıştırınız. Unu ilave edilerek cıvık hamur elde edilir. 40 -50 dakika arası dinlenmeye bırakarak mayalanması beklenir. Hamuru ince bir şekilde açarsınız burda dikkat edilmesi gereken husus fazla ince olmasın. Hamurdan kareler halinde kesilerek ikiye katlayıp ve kenarları kapatılır. Kızdırılmış yağda kızartılır. kağıt havluya alarak fazla yağını alabilirsiniz. Afiyetler olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top