Limonlu Cheesecake Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Limonlu Cheesecake Tarifi

Tadına bayılacağınız Limonlu Cheesecake; az malzeme ile çok tat veren veren bir tatlı tarifini sizler için paylaşacağız.



6 kişiliktir!
MALZEMELER:



  • 1 pakete altında veya üstünde Burçak Bisküvi

  • 150 gr fındık içi

  • Çeyrek paket teremyağı



KREMASI:



  • 250 gr labne peyniri

  • 300 gr süzme yoğurt

  • 3 adet orta boy yumurta

  • 120 gr toz şeker

  • 1 paket iyi kalite vanilya

  • 3 yemek k. un (elekten geçirilmiş)

  • ½ yemek k. mısır nişastası

  • 1 orta boy limonun rendelenmiş kabuğu

  • ½ limonun suyu



LİMONLU SOS:



  • ½ su bardağı süt

  • ½ su bardağı su

  • çeyrek su bardağı limon suyu

  • 2.5 yemek k. dolu dolu mısır nişastası

  • 5 - 6 yemek k. toz şeker, (isteğinize göre artırıp ve ya azaltabilirsiniz)

  • 2 orta boy rendelenmiş limon kabuğu

  • 1 paket iyi kalite vanilya


Süsü:
Ceviz, antepfıstığı vb isteğinize göre belirleyiniz. Tatların uyumu için antep fıstığını tavsiye ediyoruz.


HAZIRLANIŞI:


Burçak bisküviyi ve fındığı un gibi oluncaya kadar rondodan geçiriniz.Yeterince geniş ve büyük kapta, süzme yoğurdu ve labne peyniri en düşük derecede mikserde çırpınız. Şekeri ekleyip çırpmaya devam ediniz. Yumurtaları teker teker kırıp ekleyiniz.(Mikserin karıştırma derecesiyle oynamayınız). Limon kabuğunu, suyu, vanilyayı, ve de unu kıvamına gelinceye kadar mikserden geçirmeye devam ediniz. Oluşan karışımı kelepçeli kalıba ustaca bisküvilerin üzerine dökünüz. Tezgaha bir kaç defa kalıbı yavaşca vurunuz ki içerisindeki hava kabarcıkları çıksın, çatlama yapmasın.
Kalıbı folyo ile güzelce sarıp, kaplayınız.(alttaki resme bakınız.) Fırın tepsinizin tabanı tamamı sauyla kaplanacak şekilde kaynar su dökünüz. Yaptığınız kalıbı kaynarsulu tepsiye güzelce oturtunuz. Böylece çıkan buhar çatlamaları engeller, kızarmasını engeller vb usta sırları... zaten folyoda bu su buharından korunmak içindi.  Önceden  165 derece ısıttığınız fırına 50- 60 dk arası pişiriniz. Oda sıcaklığında üzeri toz almayacak bir yerde soğutunuz.

Limonlu Sosu için:
Vanilyanın dışındaki kalan tüm sos malzemelerini bir tencerede karıştırın. orta harlı bir ateşte devamlı bir şekilde karıştırarak kaynamasını bekleyiniz. Hazır olunca ocağı kapatıp vanilyayı ekleyiniz. Ilıyınca (fazla soğumamasına dikkat gösteriniz) Cheesecake in üzerine dökünüz.
Kesinlikle buz dolabında en az 3 saat kadar dinlendiriniz.
Afiyetler olsun









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages