Leziz Tahinli Çıtırlar Kolayca Sende Yap - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mayıs 2014 Cuma

Leziz Tahinli Çıtırlar Kolayca Sende Yap

Ramazanda oruçtan kan şekerim düşünce ve gözümün önünde hafif hafif kelebekler dans etmeye başlayınca aklıma ilk gelen tabii tatlı oluyor :) Ancak tatlı olan herşey aklıma düştüğü gibi, aynı anda yorgunluk da çöktüğü için, evdeki malzemelerle hemen tatlı bir şeyler yapma yoluna gittim. Vee yaklaşık 15 dakikada hazırlanan, topu topu da yarım saat içerisinde yenmek üzere önünüze gelen bu lezzet ortaya çıktı.

Malzemeler:

- 9 adet baklava yufkası
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz içi
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- pudra şekeri

Yapılışı: Baklava yufkaları üçerli gruplar halinde üstüste konularak en üstteki yufkaya yaklaşık yarım su bardağı ve tahin fırça yardımı ile sürülür. (Eğer ben biraz daha uğraşabilirim diyorsanız, herbir yufka arasına da daha az yoğunlukta tahin sürebilirsiniz. Yufkalar birbirine daha iyi kaynaşıyor.) Üzerine 1-2 yemek kaşığı toz şeker ve irice dövülmüş ceviz içi serpiştirilir. Yufka geniş yerinden sıkıca rulo şeklinde sarılır ve 2-3 parmak genişliğinde kesilir. 160 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kahverengine dönünceye kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra da üzerine pudra şekeri serpilerek yemeye hazır hale gelir, yiyin gari :)

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages