Leziz Sarımsaklı-Peynirli Ekmek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Leziz Sarımsaklı-Peynirli Ekmek Tarifi

type='html'>


Çok güzel, pratik mi pratik, insanın aklına geldiği zaman bile sıcacık aile sofralarını anımsatacak bir tarifim var bugün sizlere. Tek bir kötü yanı var, bir kez yaptın mı, iki günde bir "Sarımsaklı ekmek yapsana, geçen gün yapmıştın hani." gibi cümleleri çok sık duyabilirsiniz :) Şu an yazımı yazarken gözümün önüne harlı harlı yanan bir soba, üzerinde yatay konulmuş bir maşa, onun da üzerinde bu ekmekler canlandı valla, eskiyi mi özlemişim ne :)

Malzemeler:

- 1 adet ekmek
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- ½ çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- ½ çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
- kekik

 

Yapılışı: Kaşr peyniri ve beyaz peynir bir kase içerisinde iyice harmanlanır. Tereyağı eritilerek, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak ile karıştırılır. Yağlı karışım ve peynirler bir araya getirilerek iyice kaynaştırılır. Ekmek 1,5-2 cm kalınlığında dilimlenerek, herbir dilimin üzerine peynirli harçtan konulur. Üzerine kekik veya dilediğiniz baharatlar serpiştirilerek 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika peynirler eriyinceye kadar pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages